Månsken

Fotografering är till viss del ett hantverk. En rutinerad fotograf tar självfallet bättre bilder än en nybörjare. Men det absolut viktigaste inom fotografering är tur. För att fånga den där speciella bilden gäller det helt enkelt att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Och då handlar det mer om slump än skicklighet.

Igår kväll befann jag mig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Det råkade vara fullmåne – vilket jag inte hade någon aning om – och det svaga djupblå aftonljuset hade precis lagt sig över Lommabukten. Strax innan jag lämnade Vikhög gick jag ut på piren, riggade kameran, tryckte av ett par långa exponeringar och vips hade jag en bild som jag personligen är väldigt nöjd med.

5 tankar kring ”Månsken

  1. Jonas Wodelius

    Den här gillar jag! Perfekt tajmat för att få rätt blå nyans. Jag gillar också vinkeln du har fotat från som gör att man får en bra känsla för hur högt månen står… Sen är ju det vackra ”S:et” spännande också!

  2. Stefan

    Kul att du gillar den Jonas. Själv är jag helnöjd med den här bilden. Inte minst med kompositionen. Ser att du dragit igång bloggen igen. Har redan lagt in dig i min rss-läsare 🙂

Kommentarer är stängda.