Gladorna glidflyger på vårens vindar

Röd glada glidflyger vid Vomb

Jag fick ett flertal hyggliga bilder med mig hem efter den gångna helgens fotorunda ute vid Vomb. Bäst blev bilderna på ett par röda glador som glidflög alldeles i närheten av mig.

Flygande glador är inte sällan oskygga och med tanke på att populationen ökat kraftigt under de senaste 20 åren är de inte speciellt svåra att fånga på bild. Betydligt mer skygga är de när de sitter på marken, vilket i och för sig inte hör till vanligheterna. För gladan är en excellent glidflygare och spenderar större delen av dygnets ljusa timmar i luften.

Vackrast på våren

Så här i häckningstid är gladorna lite extra vackra i fjäderdräkten. I slutet av sommaren ser de inte sällan lite skamfilade ut efter flera månaders arbete med att föda upp ungar.

Röd glada på våren

Jag fick ganska många bilder på gladorna från min plats i närheten av Vombs ängar. Att jag dessutom hade solen bakom mig gjorde så klart inte saken sämre. I denna bloggpost har jag valt ut två bilder. Det ser ut att vara samma individ på båda bilderna.


Du är kanske även intresserad av: