Video: Gyllene höstfärger i naturreservatet Knivsås-Borelund

Tidigare i veckan gjorde jag en kortare tur ut till naturreservatet Knivsås-Borelund. En område jag besökt otaliga gånger genom åren. Landskapet med de branta så kallade getryggarna är både vackert och varierande. Här är det inte så svårt att finna tilltalande motiv.

Jag vet inte om jag ensam om att tycka att hösten har varit ovanlig färgstark i år. Jag antar att det är en mängd faktorer som avgör hur gula löven blir och framför allt hur länge de får sitta kvar innan de faller till marken. Hur som helst, landskapet var helt bedårande denna sena eftermiddag. Och den klara och lågt stående höstsolen bidrog till att ytterligare accentuera färgerna.

Den här gången passade jag även på att filma lite. Mest för omväxlings skull. Efter att ha klippt ihop allt blev det en drygt tre minuter lång filmsnutt.

Jag bjuder även på tre stillbilder nedan. Om och när du har sett filmen känner du säkert igen vissa av platserna. Även om video är kul så är trots allt kvaliteten så mycket bättre på stillbilderna.

Gyllene bokträd på Borelunds getrygg

Jag tror knappt att en bok kan bli mer roströd än så här. Bilden är tagen i det låga kvällsljuset vid getryggen närmast Borelund.

Höstens färger på Knivsåsen

Den här bilden togs alldeles i slutet av Knivsås. Just här står ett riktigt vackert bokträd. Men det var främst den otroligt färgstarka skogen i bakgrunden som fångade min uppmärksamhet. Kompositionen med stigen som leder bort och nerför kullen tycker jag blev fin.

Stor ek i naturreservatet Knivsås-Borelund

Bladen på ekarna har en mer gyllene ton jämfört med bokträdens roströda färg, vilket framgår ganska tydligt här. Längst borta i bilden syns Knivsåsen och det träd jag stod alldeles i närheten av när jag tog föregående bild.


Du är kanske även intresserad av:

3 tankar kring ”Video: Gyllene höstfärger i naturreservatet Knivsås-Borelund

 1. Jan-Olle Olsson

  Hej! Det var kul att se en video igen. Det var längesen sist, gärna mer av den varan. Fast dina stillbilder är såklart också fina.

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Tack så mycket! Ja, det var ett bra tag sedan jag publicerade något rörligt. Det har alltid varit en ambition att filma mer. Men trots att jag försöker hålla det så enkelt som möjligt tar det ändå väldigt mycket mer tid än vanlig stillbild. Jag ska försöka bättra mig.

   1. Jan-Olle Olsson

    Ja så är det ju, det tar tid att få ihop något sevärt på video. Jag började själv filma lite för ett par år sedan, men det blev inte så mycket. Men jag tycker det är väl så kul som att fotografera, vilket för övrigt också har stått still en längre tid. Jag hoppas för min del att motivationen skall återvända så det blir roligt igen att vara ute i naturen med kameran.

Kommentarer är stängda.