Tre färgrika höstbilder från Billebjer

Billebjers klippa bakom färgrika träd

På grund av jobb var jag tvungen att spendera större delen av söndagen framför datorn. Men på förmiddagen hann jag faktiskt med att göra en kortare tur upp till Billebjer. Som tur var hade jag tagit med mig kompaktkameran. För trots att det var mulet och stundtals även regnade lite lyckades jag få ett gäng trevliga bilder.

Något oväntat tycker jag att bilden längst upp i denna bloggpost blev bäst. Den är tagen rakt mot Billebjers branta klippa. Speciellt björken, eken och de röda bären ger en härlig färgprakt som kontrasterar sig fint mot den grå klippan och de dova jordtonerna i mitten av bilden. Notera även den stora stenen som någon gång för kanske inte alltför länge sedan brutit sig loss från klippblocket. Blicken söker sig nästan per automatik mot denna ljusa punkt.

Gyllene björkar vid vattnet

Gyllene björkar vid Billebjers sjö

Björken kommer inom kort att tappa sina löv. På de platser där träden står i lä finns löven än så länge kvar och bjuder på härligt gyllene toner. Den här bilden togs vid Billebjers gamla stenbrott som sedan länge mest fungerar som badsjö. De gula löven och trädens reflektioner i vattnet var det jag mest ville lyfta fram med denna bild.

Utsikt över det skånska höstlandskapet

Utsikt över höstlandskap från Billebjer

Den här bilden är tagen alldeles i närheten av Billebjers högsta punkt. Härifrån bjuds besökaren alltid på en vidunderlig utsikt över den skånska nejden. Bilden innehåller väldigt många detaljer. Så många att den nästan blir lite rörig för betraktaren. Men jag fick med lite intressant förgrund som ger bilden djup. Lite längre bort i bilden finns Billebjers andra och lite lägre höjd. Längst borta i diset ligger Dalby Söderskog.


Du är kanske även intresserad av: