Skrikande glada i träd

Skrikande glada

Trots att jag inte har så många nytagna bilder i dessa mörka tider så finns det fortfarande en del opublicerat material i arkivet. I våras fann jag den här röda gladan i ett träd alldeles i närheten av Vombs ängar. Förmodligen hade jag så mycket annat att lägga upp på bloggen då att jag sparade bilderna till ett senare tillfälle.

Gladan är precis som de flesta större rovfåglar ganska tystlåten. Men i början av häckningssäsongen kan man ofta höra deras gälla och inte alltför vackra rop över fälten. Själv tycker jag att lätet påminner om en extremt ostämd piccolaflöjt. Om ni vill höra gladans läte kan ni göra det här.

Glada i träd vid Vombs ängar

Glador är förhållandevis orädda och därför ganska tacksamma att fotografera. Ni som följer bloggen vet att jag har fotograferat glador i samma träd tidigare. Det här skulle till och med kunna vara samma individ som jag har träffat på tidigare.

Den översta bilden är tagen just när gladan gav ifrån sig sitt gälla skrik, därav den vidöppna näbben. Den nedre bilden togs på precis samma plats, men här tog jag med lite mer av trädets grenar. Som jag nämnde är bilden från tidigt i våras och om ni studerar grenarna lite mer i detalj noterar ni säkert de stora knopparna.


Du är kanske även intresserad av: