Glada på jakt

Glada i flykt

Så här i virus- och pandemitider känns det tryggt att naturen fortfarande är öppen. För Sverige är till stor del ett glesbefolkat land. Utanför stadsgränserna råder det sannerligen ingen trängsel och det är enkelt att finna en plats för sig själv.

Än så länge är alltså naturen alltså lika tillgänglig och vacker som vanligt. Så igår körde jag ut till Vombs ängar och fotograferade alla de tusentals gäss som rastar på gräsfälten just nu. Jag satte mig på en lite undanskymd plats, drack mitt medhavda kaffe och njöt av vårsolen.

Bilderna på gässen får jag kanske återkomma med i en senare bloggpost, för det blev ganska många och jag måste sortera bland dem först. Men en del andra fåglar passerade även min plats. Bland annat den här gladan som antagligen var på jakt efter en nyvaken groda eller sork.