Rået i Silvåkraskogen

Rå i Silvåkraskogen

Av olika anledningar har det blivit ganska lite fotograferande den senaste tiden. För att råda bot på saken gav jag mig ut i naturen på torsdagen. Nu har vi kommit till den tid på året som utgör gränsen mellan sommar och höst. För mig personligen brukar det alltid vara en produktiv tid. Temperaturen är sådär lagom och ljuset är betydligt trevligare och mjukare i jämförelse med sommarens.

Igår spenderade jag bland annat någon timme i Almens fågeltorn. När jag sedan gick längs den lilla skogsvägen som leder bort mot parkeringen vid Stensoffan stod vi plötsligt öga mot öga – rået och jag.

Jag hade på sätt och vis förutsättningarna på min sida den här gången. Det fanns ett större bokträd alldeles i närheten där jag kunde dölja mig och hinna få rätt inställningar på kameran. Därefter flyttade jag mig långsamt i sidled och tryckte av några bilder.

Rået stod blickstilla i säkert en dryg minut. Så pass länge att jag nästan började fundera på om hon verkligen levde. Sedan tog hon plötsligt ett språng in i vegetationen och var borta.

Bilden är väl egentligen långt ifrån perfekt. Men känslan att stå så pass nära ett vilt djur är alltid lika spännande och speciell. Det blev ett gott minne från en fin dag.

Du är kanske även intresserad av:
> Rådjur äter eklöv
> Video: Rådjur och fåglar i Öved