Dovhind med två kalvar

Dovhind med två kalvar

Efter flera dagar med regn och rusk blev det äntligen lite bättre fotoväder på lördagen. Jag packade ner teleobjektivet och begav mig ut på lite fotojakt. När jag smög över ett kön upptäckte jag plötsligt tre dovhjortar. Eftersom jag befann mig på en höjd med den låga vintersolen i ryggen hade jag plötsligt en perfekt position för att ta bra bilder på hjortarna.

Av storleken att döma bör detta vara en fullvuxen hind med två fjolårskalvar. I så fall måste den här hinden vara en osedvanligt bra mamma med tanke på den gångna sommarens torka.

Dovhind och två kalvar

Jag fick ett tiotal hyggliga bilder på hjortarna innan de sprang längre in i skogen. Helt perfekta blev de kanske inte med tanke på att det var en del ris och grenar i vägen. Men definitivt tillräckligt bra för att lägga upp här på bloggen.

Du gillar kanske även:
> Dovhjort på vinteråker
> Dovhjortar och dovhindar i Vombs fure