Möte med råbock i Vombs fure

Råbock i Vombs fure

Av olika anledningar blev det inte så mycket fotograferande och bloggande för min del i förra veckan. För att återställa ordningen en smula begav jag mig ut till Vombs fure i eftermiddags. Vädret var minst sagt växlande. En hel del sol, men även regn och hagelskurar. Nu märks det verkligen att hösten är i antågande. När jag körde hem stod termometern på sex grader.

Jag fick även några trevliga möten med olika djur, varav de flesta dessutom fastnade på bild. Roligast var nog mötet med den här råbocken. Just när jag kom ut på en av de många öppna ytor som täcks av sedimentdammar i området såg jag ett rå på ett par hundra meters avstånd. Att närma mig rået utan att bli upptäckt bedömde jag som helt omöjligt. Trots det gjorde jag ett försök. För även om jag var fullt synlig blåste i vilket fall vinden åt rätt håll.

När jag hade tagit mig fram ca 30 meter noterade jag plötsligt att en råbock stod och betade strax bakom en bank. Betydligt närmare mig än det andra rået. Jag fortsatte smyga mig framåt och bocken var så upptagen med att äta att han inte upptäckte mig. Men som jag skrev i en tidigare bloggpost. Betande djur blir inte så bra på bild. Så jag väntade helt enkelt in ett bättre tillfälle.

Råbock

Efter någon minut höjde råbocken på huvudet och tittade åt mitt håll. Förmodligen började han ana att en potentiell fara var i annalkande. Det var då jag tog den nedre bilden. Kort därpå tog han några långa språng och begav sig bort till en bank lite längre bort. Där stannade han till ytterligare en gång för att observera och bedöma faran. Då tog jag den översta bilden, som jag nästan tycker blev bäst, trots att avståndet till bocken var betydligt längre.


Du är kanske även intresserad av:

2 tankar kring ”Möte med råbock i Vombs fure

    1. Stefan Inläggsförfattare

      Tack! Bilderna blev inte så tokiga. I vilket fall var det ett roligt möte. Alltid spännande att se hur nära man kan komma utan att bli upptäckt.

Kommentarer är stängda.