Örnen i trädet

Havsörn i träd

Jag brukar ju alltid skriva att bakom varje lyckad bild döljer sig otaliga misslyckanden. Det sistnämnda gällde i högsta grad i samband med gårdagens fotoutflykt. Jag tror att jag hade fem-sex bra möjligheter att fotografera olika djur, allt i från rådjur till fåglar, men av olika anledningar kom jag hem mer eller mindre tomhänt.

Mest frustrerande var kanske mötet med havsörnen ovan. Plötsligt upptäckte jag den komma flygande över Krankesjön och ganska snart slog den sig ner i en närliggande björk. Min tanke var då att den förhoppningsvis snart skulle lyfta igen och i bästa fall flyga närmare mig så jag kunde få en bra bild. Och visst, efter en halvtimme eller så bestämde den sig för att lyfta, men då i helt motsatt riktning.

Men nästa gång, då…

Du är kanske även intresserad av:
Havsörn över Krankesjön 
> Havsörn i sökaren