Tofsvipa på Vombs ängar

Tofsvipa i flykt

Tofsvipan är sannerligen inte den enklaste fågeln att fotografera. När den flyger över ängarna har den ett närmast slumpmässigt rörelsemönster, vilket gör att den är väldigt svår att hålla kvar i sökaren. Men ibland lyckas det.

Tidigare i veckan fanns det gott om tofsvipor en bit ut på Vombs ängar. Plötsligt upptäckte jag en individ som var på väg rakt mot fågeltornet. Allt skedde väldigt fort och på ren instinkt tryckte jag av en bildserie. Några bilder i serien blev till min förvåning hyggligt skarpa, bland annat den ni ser ovan.

Senare satte sig tofsvipan en kort stund på gräset i närheten av fågeltornet och jag lyckades även ta den något mer ordinära bilden nedan. Jag gissar att det här är en hona.

Tofsvipa

Du är kanske även intresserad av:
> Tofsvipa jagar bort glada