Vita fält vid Vombsjön och Övedskloster

Den senaste veckan har det snöat ovanligt mycket i Skåne. Det hade varit kul att komma ut och ta lite nya vinterbilder, men av olika anledningar har det än så länge inte blivit av. Dels har jag haft en del andra uppdrag. Vidare har väglaget stundtals varit riktigt dåligt. Åtminstone på de mindre vägarna. Så idag har jag plockat fram en vinterbild som jag tog vid Vombsjöns strand för några veckor sedan.

Det är inte ofta jag tar landskapsbilder med mitt långa teleobjektiv. Men ibland är det roligt att experimentera lite. Den här bilden är tagen över Vombsjön mot kullarna som höjer sig norrut från Övedskloster.

Som ni ser låg det en del snö på fälten vid fototillfället. Gården uppe till vänster bör vara Bellevue gård, som var helt förfallen för några år sedan men nu blivit riktigt fin efter en totalrenovering. Avståndet mellan platsen där jag tog bilden och gården är nästan sex kilometer. Längs fältet strax bakom träden vid stranden går väg 104 mellan Harlösa och Övedskloster.