Grågäss på Vombs ängar

Grågäss vid Vombs ängar

Strålande solsken, någorlunda svaga vindar och en temperatur som åtminstone tog sig över nollstrecket. Idag kändes det allt som om det fanns en smula vår i luften. Jag spenderade större delen av de ljusaste timmarna ute vid Vombs ängar och Krankesjön. Som så många gånger tidigare var jag på jakt efter fågelbilder. Och nu börjar det äntligen hända lite där ute. Jag fick en hel del bilder med mig hem.

Gässen börjar anlända i rejält stora grupper från söder. Min gissning är att det kommer att kulminera någon gång under nästa vecka. Än så länge är det mest grågäss som rastar på Vombs ängar. Men idag såg jag även vitkindade gäss.

Grågås landar

Grågåsen är störst bland de olika gåsarterna i Sverige och även en av de vanligaste. I synnerhet i de södra delarna av landet eftersom den sällan flyger alltför långt norrut för att häcka.

Idag passade jag än en gång på att filma lite. Förhoppningsvis kan jag sammanställa allt material till ett kortare klipp senare i veckan. Det känns lite motigt och komplicerat när man inte har den rätta rutinen. Men allteftersom är jag övertygad om att filmningen och ljudupptagningarna kommer att gå smidigare.