Den vita hjorten i granskogen

Den här bilden tog jag djupt inne i granskogen söder om Vombsjön för några dagar sedan. Jag hade just upptäckt en grupp dovhjortar inne i skogen. Men att finna en öppen linje bland alla trädstammar var inte helt lätt. För ett kort ögonblick lyckades jag få fokus på en vit hjort och tryckte av en bildserie. Här är resultatet.

Det var sent på eftermiddagen och det fanns verkligen inte mycket ljus på platsen. Granskogar är sällan speciellt ljusa. Faktum är att bilden är tagen på ISO 40 000. Egentligen är det fantastiskt att det blev en bild över huvud taget.

Om ni tittar noga på hjorten ser den nästa ut som en enhörning. Antingen är det en ung bock som just håller på att utveckla horn. Alternativt är det en äldre bock som nyligen tappat/brutit hornen. Jag vågar inte säga vilket av alternativen som ligger närmast till hands. 

Trots att kvaliteten inte är den bästa gillar jag ändå bilden. De oskarpa granstammarna närmast ger en fin inramning och djup i förhållande till hjorten som är placerad centralt i bilden.