På jakt efter glador

När jag passerade Vombs ängar igår såg jag en mängd glador som cirkulerade över det vidsträckta fältet. Det höga gräset har precis slagits. Det är förmodligen anledningen till att så många glador söker sig till platsen. Nu är det helt enkelt betydligt lättare att finna grodor och sorkar.

Igår hade jag tyvärr inte det långa objektivet med mig. Därför återvände jag till Vombs ängar idag för att ta lite bilder på de vackra fåglarna. Det blev några timmars spaning och en hel del bilder. Ett litet urval ser ni här.

Min gissning är att årets ungar precis har börjat flyga. Föräldrarna håller så smått på att stöta bort dem. Nu är det helt enkelt dags att finna föda på egen hand. Av den anledningen lyckades jag ta ett par bilder på glador som lekfullt jagar varandra i luften. Den vänstra bilden nedan blev riktigt rolig. Tyvärr var avståndet lite väl långt för att dra upp den i ett större format.