Svala på jakt

För ett tag sedan lade jag upp en bild på ladusvalornas ungar. Att fotografera dem sittande på en tråd är en sak. Att fånga dem i luften är en helt annan sak. Jag har gjort otaliga försök att fotografera svalor i luften. Oftast blir resultatet helt misslyckat. Just den här bilden blev dock inte helt tokig. Extra roligt är att man ser den lilla insekten som svalan har siktat in sig på. Hur svalor i hög fart lyckas fånga insekter i luftrummet övergår mitt förstånd. Men att de lyckas är helt uppenbart.


Du är kanske även intresserad av:

2 tankar kring ”Svala på jakt

  1. Ingrid

    Finaste fågeln enligt mig . Kul att lyckas ta ett så pass bra foto.Dom e sjukt snabba o skickliga.

    1. Stefan Olsson Inläggsförfattare

      Ja, de är verkligen snabba och oberäkneliga i luften. 🙂

Kommentarer är stängda.