Ladusvala fångad i flykten

Ladusvala fångad i flykten

Det här med att fotografera små ladusvalor i flykten är inte helt lätt. Men när de cirkulerar runt fågeltornen i jakt på insekter brukar jag alltid göra ett försök. 90 procent av bilderna resulterar i antingen en oskarp bild eller en fågel som hamnar utanför bildytan. Men ibland händer det att det faktiskt blir en bild. 

Den här blev faktiskt inte så tokig. Ladusvalor är inte bara väldigt vackra. Det är riktigt fascinerande att studera dem när de rör sig helt ljudlöst i luftrummet. Att de sedan även lyckas fånga insekter i höga farter är smått otroligt. 


Du är kanske även intresserad av:

2 tankar kring ”Ladusvala fångad i flykten

  1. Peter Vang Christensen

    Jag har försökt fånga svalor under så lång tid att jag gett upp med tanken att de helt enkelt är naturligt suddiga. Detta har jag lärt mig att leva med. Tack för att du förstörde det:). Bilden kanon, som vanligt!

Kommentarer är stängda.