Midsommarstämning i Silvåkraskogen

Många svenskar är säkert lite besvikna på midsommarvädret i år. Ena stunden skiner solen, sedan står regnet plötsligt som spön i backen. Oavsett vad man tycker om väderleken går det inte att ta miste på att det råder full midsommar ute i naturen.

Igår kväll, efter att det stundtals intensiva regnet dragit vidare österut, begav jag mig ut till Silvåkraskogen vid Krankesjöns strand. Det är helt otroligt hur mycket skogen har förändrats på bara några veckor. Nu är undervegetationen så pass frodig att det stundtals kan vara svårt att hitta de små stigarna. Skogens alla midsommarblommor står i full blom och från alla riktningar hörs fåglarnas intensiva sång.

Njutningen hade varit total om det inte vore för myggen, som är väldigt aggressiva just nu. Lyckligtvis finns det myggmedel som håller elakingarna på avstånd. Sedan är heltäckande kläder så klart ett måste.

Bilden ovan är en av de bilder jag tog under gårdagens utflykt. Jag lyckades även få lite nya fågelbilder som jag säkert publicerar här senare i veckan.