Majkväll i Måryd

Efter att ha spenderat en stor del av Kristi Himmelsfärdsdag framför dator tog jag en liten tur ut till Måryd på kvällen. Tanken var att jag skulle fotografera fåglar. Men nu när grönskan verkligen har tagit fart är det inte så lätt att finna dem i lövverken.  Så det blev inte alltför många fågelbilder

Men det spelade inte så stor roll. För vilken ljuvlig kväll det var! Jag är ständigt ambivalent till vilken månad på året jag gillar bäst. Just nu måste jag säga att maj ligger väldigt långt upp på listan. 

Måryds enefälad är rena paradiset just nu. Fåglarna kvittrar för fullt (även om de är svåra att se), marken är täckt av en mängd olika ängsblommor och träden skiftar i flera olika gröna nyanser. Det blir definitivt fler kvällsutflykter den närmaste tiden. Solen är uppe till halv tio och aftonljuset är så mycket bättre än mitt på dagen. 

Du gillar kanske även:
Video: Försommarkväll i Måryd 
Bäcken mellan Boijsens dammar