Bästa vinterdagen

Jag hade nästan börjat tvivla på att jag skulle få några riktigt bra vinterbilder i år. Men efter de senaste dagarnas fotoutflykter måste jag vara mer än nöjd. Det väder som tisdagen bjöd på kan inte beskrivas som annat än fantastiskt. Strålande sol, nästan helt vindstilla och en temperatur som låg strax över nollstrecket.

Idag gick utflykten till trakterna runt Häckeberga där jag gick drygt sju kilometer mellan Genarp och Dörröds fälad. Det ligger fortfarande en hel del snö på marken, men på de partier där den allt intensivare senvintersolens strålar når smälter den bort relativt fort. Jag gissar att snön kommer att vara helt borta i slutet av veckan. För nu märks det verkligen att våren står för dörren.

Eftersom vädret var så fantastiskt packade jag med mig mat och stormkök och tog en längre lunchpaus i den gassande solen. Dagar som denna är det verkligen roligt att vara ute i skog och mark.

Bilden ovan är tagen i närheten av den höjdpunkt som kallas för Järnhatten.