En regnig fredag i skogen

Regnig fredag

Jag brukar ju gilla att lägga upp dagsaktuella bilder på bloggen. Så vi kör en sådan idag. Eftersom jag ändå hade vägarna förbi Häckeberga runt lunch gjorde jag ett litet fotostopp och tog en tur rakt ut i skogen.

Det regnade ganska rikligt. Men jag hade förberett mig med rätt kläder så vädret var inget som bekom mig nämnvärt. Men av förklarliga skäl fotograferade jag endast med min lilla vattentäta pocketkamera.

Ljuset är lite speciellt i skogen när det regnar. Vätan tycks förstärka många färger trots att ljuset är väldigt diffuserat. Och ljudet när regndropparna trummar mot den lövtäckta marken är ljuvligt.

Den senaste tiden har jag blivit alltmer övertygad om att det egentligen inte finns något dåligt fotoväder. Det gäller bara att anpassa sig till förutsättningarna.