Åsadammen i Husarahagen, Häckeberga

Åsadammen

Trots att vädret inte var helt optimalt begav jag mig ut på en liten fotoutflykt tidigare idag. Den här gången undersökte jag naturreservatet Husarahagen i de södra delarna av Häckeberga. Denna något perifera del av Häckeberga-skogen har jag faktiskt aldrig besökt tidigare.

Bilden ovan är tagen vid Åsadammen. Någon direkt damm är det egentligen inte. Snarare en skogsgöl som bara är helt vattenfylld under vissa delar av året. Efter en ovanligt torr sommar och höst är vattenmängden i stort sett obefintlig just nu.

På grund av det svaga ljuset var jag tvungen att jobba med stativ hela dagen. Därför var det inte tänkt att jag skulle gå någon längre runda. Men när jag kom tillbaka till bilen visade min GPS ändå 5,4 kilometer.

Som ni ser har de riktiga höstfärgerna inte kommit fram än. Åtminstone inte i bokskogen. Jag antar att det behövs ett par riktiga frostnätter för att det verkligen ska hända något.