Ett silvrigt Silvåkra

Silvrigt Silvåkra

De senaste dagarna har rimfrosten satt sin prägel på landskapet. En redan vit vinter har blivit ytterligare ett snäpp vitare. Eftersom frostgraderna ser ut att sjunga på sista versen för den här gången såg jag det som extra angeläget att ge mig ut på ytterligare en rejäl fotoutflykt. Så igår gick jag ett varv runt Krankesjön. En tur på en dryg mil.

Vädret kan inte beskrivas som annat än smått magiskt. Jag började turen i dimma, men ganska snart sprack molntäcket upp och solen började skina från en klarblå himmel. Efter ytterligare någon timme återvände diset, vilket gjorde att jag fick bilder i minst sagt varierande ljusförhållanden. Temperauren låg hela tiden på ca -5 grader. Bilden ovan är en av 190 bilder från gårdagen och är tagen längs den gamla banvallen strax utanför Silvåkra.


Du är kanske även intresserad av:

4 tankar kring ”Ett silvrigt Silvåkra

 1. Susanne Hultman

  Ja, jisses, vad vackert!

  Tänkte jag skulle ge mig ut med kameran idag eftersom jag på vardagarna tyvärr jobbar inomhus under den ljusa delen av dagen och hade väl hoppats att den vackra rimfrosten skulle stanna kvar ytterligare en dag så att jag fick chansen, men tji fick jag.

  1. Stefan

   Rimfrost har tyvärr en tendens att försvinna snabbt, oavsett om det är frost eller tö. De magiska ögonblicken är inte sällan korta.

  1. Stefan

   Det känns bra att vi åtminstone fick några riktiga snödagar i Skåne den här vintern. Nu ser de tyvärr ut att vara över för den här gången. Vi hittar säkert något bra tillfälle framöver. Inte minst då kvällarna blir lite ljusare.

Kommentarer är stängda.