Tuborgskylten på Udby Kro

Tuborgskylten

Dagens motiv dök upp på ett väldigt oväntat sätt. På väg hem genom Danmark efter att ha inhandlat nästan genant många flak öl i Tyskland blev det ett lunchstopp på Udby Kro strax norr om Ørslev. Vill du uppleva genuin dansk mat och dryck i en miljö där tiden tycks ha stannat för sådär 40 år sedan kan jag varmt rekommendera ett besök.

Krogen med anor från tidigt 1800-tal är en fin och sevärd byggnad i sig. Men det var en liten detalj som fick mig att plocka upp kameran och trycka av en bild. Nämligen den gamla Tuborg-skylten på baksidan av huset. Jag undrar hur länge den har suttit där på väggen.

Av patinan och typsnittet att döma måste det vara ganska många år. Vi talar antagligen om ett nästan antikt föremål. Jag kan bli helt såld på den här typen av ting. Enkla saker som i lugn och ro får åldras med värdighet. Jag hoppas att den får sitta kvar i många år till.