Frost och snö

Frost och snö

En vit vinter med minusgrader är allt annat än ett normaltillstånd i Skåne. På sätt och vis är det tråkigt. För i jämförelse med det mildväder vi hade under hela december är frost och snö så mycket bättre.

Eftersom det kalla vädret inte kommer att stanna kvar så länge till tyckte jag det var passande att bege mig ut i skogen idag. Vädret var kanon med strålande solsken, hög luft och flera minusgrader. Så bortsett från en dryg mil i benen fick jag dessutom en hel del bilder med mig hem. Jag tog även en del filmsekvenser som jag förhoppningsvis kan klippa ihop de närmaste dagarna.

Just nu ligger skogen inbäddad i ett tunt snötäcke och vacker rimfrost. Många av de vattensamlingar som bildats efter de senaste veckornas regn har frusit till is. Det gäller dock inte de lite större vattendragen, som bildar små gröna fåror i landskapet.

2 tankar kring ”Frost och snö

Kommentarer är stängda.