Rundbalar på ängarna vid Häckeberga

Rundbalar Häckeberga

Nu är det några dagar sedan jag senast publicerade en bild på bloggen. Det vore fel att påstå att den intensiva värmebölja som hållit vårt avlånga land i ett järngrepp de senaste veckorna har uppmuntrat till fotografering och efterarbete vid datorn.

Men om dagarnas hetta varit jobbig har kvällarna varit desto bättre. Först då har jag plockat fram cykeln och begett mig ut i det skånska högsommarlandskapet. Igår blev det en rejäl tur på nästan åtta mil. Från Lund till Häckeberga, vidare till Blentarp, Veberöd och sedan hem igen.

Bilden tog jag längs den slingriga vägen som går mellan Häckeberga och Stenberget. Det torra vädret har gett bönderna ett perfekt tillfälle att slå höet och samla ihop det i stora rundbalar. Nu har ängarna blivit gröna igen.