Ättehög utanför Odarslöv

Ättehög

Igår blev det en ovanligt blöt cykelutflykt ut i det skånska sommarlandskapet. Bara någon minut efter att jag hade lämnat hemmet öppnade sig himmeln. Längs Lunds gator flöt stora floder med regnvatten och lagom till att jag nådde stadsgränsen var jag i stort sett dyngsur.

Men lyckligtvis hade jag läst väderprognosen och var förberedd på regn. Min pocketkamera är ju vattentät och övrig utrustning låg tryggt nerpackad i torrpåsar. Dessutom försöker jag alltid att undvika bomullskläder, som torkar väldigt långsamt.

Hur som helst, regnet avtog ganska snart. Strax utanför Odarslöv stannade jag till och tog den här bilden på en gammal ättehög och ett ensamt träd. Notera att vetefältet så sakteliga börjar anta en gul ton. Om ytterligare några veckor är det skördetid.