Strandängarna söder om Vikhög

Det var ett bra tag sedan jag publicerade ett videoklipp på bloggen. Det blir ändring på det nu.

För i lördags tog jag bilen ut till Vikhög för att njuta av ett par timmars vårsol och öresundsluft. Eftersom jag har varit lite förkyld ett par dagar blev det inte någon längre strapats. Istället satte jag mig på ett av de gamla betongvärnen som ligger längs kusten, tog en fika och beundrade den vackra utsikten.

Vikhögs strandängar, eller Löddeåns mynning som området även kallas, är ett naturreservat. Den långgrunda kuststräckan bjuder på erkänt bra havsöringsfiske, speciellt vid den här tiden på året. Under fåglarnas häckningstid mellan april och juli råder tillträdesförbud på delar av arealen.

Se fler bilder från Vikhög på mitt Flickr-konto

2 tankar kring ”Strandängarna söder om Vikhög

Kommentarer är stängda.