I Dragør

I eftermiddags gjorde jag en kortare visit i Danmark. Huvudsyftet med den lilla utflykten var egentligen att fylla på ölförrådet inför sommaren. Men det blev även en kort tur ut till Dragör, strax söder om Köpenhamn.

Dragör 1

För oss svenskar är den gamla fiskebyn mest känd som hamnen där bilfärjan från Limhamn lade till. Men det var innan Öresundsbron stod färdig i slutet av 90-talet. Nu är färjelinjen ett minne blott, även om några av de gamla terminalbyggnaderna fortfarande finns kvar.

Husen i Dragör är väldigt välbevarade och det är riktigt mysigt att strosa runt i de kullerstensbelagda gränderna. Nästan samtliga byggnader i den gamla delen av staden är putsade i gul färg.

I Dragör 2

Sedan kan jag rekommendera ett besök på Strandhotellet som ligger alldeles intill småbåtshamnen. Här kan man njuta av goda smörrebröd och en kall Carlsberg för hyggliga priser. Havsutsikten får man på köpet.

Bilderna är tagna med mobilkamera.