Ammunitionsförråd

Oavsett om man rör sig ute i naturen eller i bebyggda områden är det inte så svårt att hitta gamla kvarlevor från det kalla kriget. Olika varianter av mobiliseringsförråd i kraftig betong finns det gott om.  De flesta har inte längre någon funktion men att riva dem är väldigt kostsamt. Därför äts de sakta men säkert upp av naturen. Jag är inte helt säker, men jag tror att detta är ett ammunitionsförråd. Ska vi gissa att det byggdes i slutet av 50- eller början av 60-talet?

Du är kanske även intresserad av:
> Mobiliseringsförråd 
> Den gemensamma stabsplatsen Alfred

2 tankar kring ”Ammunitionsförråd

  1. Magnus Gustavsson

    Kanske vi skulle kolla in Täby, där finns det artilleriställningar, skyttegravar å bunkrar och en riktig Galoppbana.

    1. Stefan

      Magnus: Den sistnämnda har jag dokumenterat relativt väl vid det här laget. 🙂 Dock inte de tre förstnämnda. Låter spännande.

Kommentarer är stängda.