Lövsångare på björkkvist

Lövsångare i björk

Det är inte speciellt ofta jag får hyggliga bilder på sångare. Och när jag väl lyckats har jag ganska svårt med artbestämningen. Men efter en del bläddrande i fågelboken kan jag bara få det här till en lövsångare.

De flesta sångare är väldigt rörliga och välkamouflerade. De sitter inte länge på samma ställe, vilket betyder att de oftast flugit till en annan gren innan man tryckt av en bild. Men just den här gången var jag snabbare än fågeln.

Det här bör alltså vara en lövsångare. För grönsångaren har ljusare bröst och gransångaren ska ha mörkare ben. Dessutom är ju lövsångaren vår vanligaste sångare, så rent statistiskt är det mest sannolikt att det är en lövsångare.

Den här individen fann jag sittande på en björkkvist i slutet av augusti. Just vid den här tiden på året beger sig lövsångaren söderut mot vinterkvarteren i Afrika.

Du är kanske även intresserad av: