Nu anländer gässen till Vombs ängar

Gässen anländer till Vombs ängar

Jag spenderade en stor del av gårdagen i skog och mark. I vanlig ordning var jag ute efter nya djurbilder.

Efter ett kortare stopp vid Vombs ängar konstaterade jag att aktiviteten så smått börjar komma igång. Gässen anländer så här långt bara i mindre grupper, men bara om några veckor kommer ängarna att fyllas med tusentals rastande gäss. Ett riktigt skådespel.

Igår såg jag även årets första tranor passera över Krankesjön. En antydan om att vintern äntligen är på väg att släppa sitt grepp.

Bilden ovan tog jag från fågeltornet vid Vombs ängar. Ni får mer betrakta den som en miljöbild, och inte någon egentlig fågelbild. Jag är så svag för bilder där landskapet skiktas i diset bort mot horisonten och just här blev det ganska läckert.