Fiskgjuse med horngädda

Det här är en av de roligare bilderna från gårdagens utflykt till Löddeåns mynning. När jag stod där i fågeltornet såg jag plötsligt en större fågel närma sig från sydväst. När jag väl fått in den i sökaren såg jag till min förvåning att det var en fiskgjuse med en stor horngädda i klorna.

Den här fiskgjusen har säkert flygfärdiga ungar som väntar i ett högre träd inåt landet. Fiskgjusar bygger inte sällan bo en bra bit från platserna de normalt finner sin föda. Med den här feta horngäddan kan ungarna förvänta sig ett rejält skrovmål.

Notera hur fiskgjusen alltid vänder sitt byte i färdriktningen för att minska luftmotståndet i flykten.

Du är kanske även intresserad av:
> Fiskgjuse vid Krankesjön 

En tanke kring ”Fiskgjuse med horngädda

Kommentarer är stängda.