Bläsgås och vitkindad gås

Större delen av dagen har jag spenderat ute på de skånska fälten i jakt på nya fågelbilder. Först tog jag en tur ut på Flyinge ängar och därefter blev det ett stopp vid Krankesjön. Jag är faktiskt ganska nöjd med bildskörden. Det märks att våren har anlänt. I vilket fall om vi ska förlita oss på fåglarna. För idag såg jag mängder av gäss, tranor och topsvipor. Jag upptäckte till och med att lärkan börjat sjunga.

På fuktängarna intill Kävlingeån hade en stor mängd gäss mellanlandat för att ta igen sig innan vidare färd norrut. När jag kom lite för nära tog alla till väders. På bilden finns både bläsgäss och vitkindade gäss. De förstnämnda häckar i norra Ryssland och har alltså en bra bit kvar att resa.

2 tankar kring ”Bläsgås och vitkindad gås

    1. Stefan Inläggsförfattare

      Åtminstone på några av dem. Alla ville liksom inte hålla sig på samma skärpeplan. 🙂

Kommentarer är stängda.