Ännu ett möte med örn

Igår begav jag mig ut till trakterna kring Krankesjön och Vombs ängar för att jaga lite nya fågelbilder. Döm av min förvåning när jag än en gång stötte på den mäktiga havsörnen på relativt nära håll.

Den här gången var det inte bara en örn utan faktiskt två individer som lekfullt cirklade runt varandra strax ovanför trädtopparna. Tyvärr lyckades jag aldrig fånga båda på samma bild. Kanske var det ett par som var igång att bygga ett bo i närheten.

Lite senare drog en av individerna iväg och tog sig med hjälp av uppåtvindarna snabbt upp till en höjd där den knappt var synlig för blotta ögat. Bilderna blev kanske inte helt perfekta, men jag vill så klart ändå lägga upp dem här på bloggen.

Det är en speciellt känsla när man inser att fågeln man fått in i sökaren varken är en glada eller en ormvråk utan en betydligt större rovfågel. Jag kan inte med garanti säga att det är havsörn på bilderna. I annat fall skulle det vara kungsörn, men det lutar helt klart åt det tidigare.

2 tankar kring ”Ännu ett möte med örn

    1. Stefan Inläggsförfattare

      Jo, det breddar allt bildmaterialet en smula här man plötsligt har möjlighet att komma nära vilda djur. Men alla bilder har ju sin charm. Det finns inte tid för så mycket tanke och komposition när du ska fånga en flygande rovfågel under ett par tiondelar. 🙂

Kommentarer är stängda.