Häckebergas mountainbikespår

Högsommarvärmen har definitivt återvänt till Skåne. Solen sken från en klarblå himmel och termometern visade +25 grader när jag slängde in cykeln i bilen och körde ut till Genarp för ett litet äventyr i mountainbikespåren runt Häckeberga.

Häckebergas mountainbikespår

Sedan ifjol har mountainbikecyklingen fått ett rejält lyft i skogarna runt Häckeberga och Romeleåsen. Här har man cyklat MTB i många år, men sedan ifjol finns tydligt markerade cykelslingor, som dessutom till stor del är dragna utanför de vandringsleder och ridslingor som även finns i området. Kombinerar man cykellederna är det ganska lätt att komma upp i fyra mil. Riktigt så långt blev det dock inte för min del idag. Jag kom upp i nästan två mil vilket var fullt tillräckligt med tanke på terrängen.

MTB Häckeberga

Överlag var spåret riktigt fint och inte riktigt lika tekniskt som det jag stundtals brukar cykla i Skrylle. Det går med andra ord att hålla lite högre hastighet och det blir färre stopp. Dessutom är naturen bedövande vacker. Vid mer än ett tillfälle lyckades jag se dovhjortar på ganska nära håll. Det fina sensommarvädret ska hålla i sig fram till nästa vecka så det är inte helt omöjligt att det blir fler turer inom en snar framtid.

Du är kanske även intresserad av: