Våren står i full blom i Dalby Söderskog

Blommor Dalby Söderskog

I fredags hade jag egentligen inga planer på att åka ut och fotografera. Men eftersom jag ändå hade vägarna förbi Dalby Söderskog gjorde jag ett kortare stopp och gick en mindre runda i Nationalparken strax öster om Lund. Sedan fick jag mersmak och gjorde ytterligare ett stopp vid närliggande Billebjer.

Med facit i hand är jag glad över bilderna jag fick med mig hem. Kanske främst med tanke på att det ska bli kyligare och betydligt mer ostadigt väder de närmaste dagarna. Idag kom det faktiskt lite snöblandat regn i Lund. Vad som kommer att ske med alla vårblommor då vet jag inte. Vad jag däremot vet är att de blommade som allra bäst i fredags.

I Dalby Söderskog var marken helt täckt med främst vitsippor, gulsippor och nunneört. I sådan omfattning att man nästan börjar fundera på om man befinner sig i naturen eller en planterad parkanläggning.