Skånes alla fantastiska platser

Tågra

Ibland har jag lite svårt att förstå folk som reser jorden runt när de fortfarande bara upplevt en bråkdel av allt spännande som finns i deras hemtrakter. De senaste åren har jag bestämt mig för att upptäcka några av Skånes alla hemligheter. Och jag hittar ständigt nya spännande platser.

Igår begav jag mig ut på en längre upptäcktsfärd med mountainbiken. Från Sövde trampade jag österut genom natursköna Fyledalen. Jag passerade flera gods och herrgårdar, innan jag sökte mig västerut genom de öde skogarna norr om Sövestad. Utan GPS hade jag förmodligen aldrig hittat ut igen. Därefter styrde jag ner till Ellestadssjöns stränder för att slutligen ta sista etappen upp till Sövdesjön längs Skåneleden.

Bilden är tagen på en liten skogsväg som slingrar sig upp genom en ravin vid Tågra. Bokträdens resliga kronor bäddar in branterna i tät grönska. Bara på ett fåtal ställen har solens strålar möjlighet att tränga igenom.


Du är kanske även intresserad av: