Ljusläcka

Ljusläcka

Precis som jag hade hoppats på visade vädergudarna en betydligt vänligare sida idag. Därför packade jag ryggsäcken och begav mig österut. Närmare bestämt till strövområdet runt Sövde och Sövdeborg.

Det var ett riktigt härligt vinterljus idag. Solen sken större delen av dagen men stundtals skymdes den av tunna dimslöjor. Temperaturen låg runt nollstrecket och inne i skogen kändes det nästan som regn när snö och rimfrost började smälta uppe i trädkronorna.

Trots att jag bara använda min allväders kompaktkamera fick jag en hel del trevliga bilder med mig hem. Jag passade även på att filma en del. Det tar alltid lite tid att redigera och ladda upp filmer, men förhoppningsvis kommer jag att lägga upp något de närmaste dagarna.

Djurlivet runt Sövde är mycket rikt, vilket jag inte kunde undgå att missa idag. Jag såg en mängd olika vilda djur i skogarna, allt från dovhjortar och rådjur till stora korpar. Men det mest spännande var mötet med en grupp vildsvin. Plötsligt stod de bara där, mitt framför mig på vägen. Vildsvin är minst lika skygga som rådjur och det tog inte många sekunder innan de försvann in i skogen. Lite synd att jag aldrig hann fånga dem på bild.

Bilden ovan där de gyllene solstrålarna bryter in mellan granarna är ganska representativ för dagens ljus. Jag fick ett flertal liknande bilder med mig hem.

En tanke kring ”Ljusläcka

Kommentarer är stängda.