Fiskenostalgi vid en bro i Flyinge

Fiskenostalgi - Kävlingeån

När jag var ute och cyklade igår gjorde jag ett kort stopp på bron som leder över Kävlingeån i Flyinge. När jag stod när och beundrade grönskan, dofterna och det lugnt rinnande vattnet slogs jag plötsligt av en generös portion nostalgi.

Just här gjorde jag mina premiärkast som fritidsfiskare. Det var en ljum sommarkväll, nästan precis som den här. Jag var kanske nio år och min pappa hade precis köpt ett startkit bestående av en enkel Abumatic-rulle och ett grönt glasfiberspö. Jag tror att väldigt många ägt ett liknande spö.

Vi hade tyvärr ingen större fiskelycka den här aftonen i början på 80-talet. Jag minns till och med att jag förlorade en spinnare i näckrosorna. Men spänningen gav mersmak. Och lyckan skulle vända. Under de kommande tio åren upplevde jag otaliga härliga fiskestunder, inte minst längs Kävlingeån.

Nu är det ganska många år sedan jag fiskade. Men utrustningen finns fortfarande kvar i gömmorna, dock inte det gröna kastspöet. Vem vet, en vacker dag kanske jag återupptar min gamla hobby.