Bostadshuset Slussbron vid Slussplan i Malmö

Slussbron - Malmö

När jag för ett par år sedan såg att den gamla bussterminalen vid Slussplan i Malmö hade rivits blev jag en smula ledsen. Den funktionalistiska byggnaden från 1949 representerade trots allt en del av stadens efterkrigshistoria.

Lyckligtvis tycker jag att ytan där busstationen en gång låg nyttjats på bästa sätt. Det tolv våningar höga bostadshuset som uppförts där har en klart tilltalande arkitektur. Med de rundade och generöst tilltagna balkongerna lever det funktionalistiska formspråket på sätt och vis vidare i en modernare tappning. Framför byggnaden närmast Schougens bro kommer en mindre park och lekplats att anläggas.

Bostadshuset Slussbron är ritat av White arkitekter. På deras hemsida hittar du mer info om byggnaden.

Du är kanske även intresserad av:
> Sjöjungfrun i Västra hamnen
> Högmasten i Dockan