Bantorget

Bantorget i Lund

Nu har jag äntligen fått kompaktkameran som jag beställde i förra veckan. Eftersom det var en riktigt härlig kväll i Lund begav jag mig ut och tog några raska premiärskott. Kameran jag har köpt är en Nikon Coolpix AW120. Vi kan genast slå fast att detta inte är en kamera som levererar bilder i toppkvalitet. Men det hade jag inte förväntat mig heller.

Kamerans styrka är istället att den tål tuffa tag. Den går till och med att använda under vatten. Så tanken är att den ska följa med mig på alla strapatser framöver, oavsett om det störtregnar eller snöar. Den bästa kameran är som bekant den man har med sig. Om ett par veckor återkommer jag eventuellt med en mer detaljerad redogörelse för kamerans för och nackdelar.

Motljusbilden ovan är tagen vid korsningen Bantorget – Nygatan i Lund.