Nya Nikon Df

Efter att ha släppt ett antal ”teasers” de senaste veckorna lanserar Nikon idag sin nya ”retrokamera” Df. En toppmodern digitalkamera i ett klassiskt skal som för vidare en analog tradition från gamla klassiska filmkameror som FM, FE och F3.

Kameran har ungefär samma 16 Mpx-sensor i fullformat som Nikon D4, men lär klara ännu högre ISO-tal; svindlande 204 800! Vikten är endast 760 gram.

Nya Nikon Df väcker onekligen ett visst habegär. Snyggare kamera går väl knappt att hitta? För fotografer som gått vilse i den digitala djungeln och verkligen vill hitta tillbaka till fotografins rötter måste Df vara det perfekta valet.

Personligen är jag lite mer tveksam. Inte för att jag har något emot att jobba manuellt. Men det blir nästan att gå tillbaka till något jag redan hunnit vänja mig av. Och med en prislapp på friska 28 000 kronor (inklusive ett 50 mm objektiv) kan jag exempelvis köpa en Nikon D800 eller D610 och få pengar över.

Nikon Df

> Läs mer om Nikon Df på Nikons hemsida
> Ladda hem produktbroschyr i PDF