I gränslandet mellan bok och gran

Mellan bok och gran

Redan när jag tog den här bilden i förra veckan hade jag på känn att den skulle bli en favorit. Anledningen är egentligen ganska enkel. Bilden innehåller helt enkelt så många ingredienser som jag gillar.

  • De färgglada boklöven som bjuder på ett härligt färgspektrum från gult till rostbrunt.
  • Den djupgröna och trolska mossan på marken.
  • De resliga stammarna från granarna som ger bilden en rejäl portion perspektiv och mystik.
  • Sist men inte minst motljuset från den låga höstsolen som sipprar in mellan trädstammarna.

Precis som så många gånger tidigare kom bilden till av en ren slump. Jag hade stannat till med cykeln för att kolla upp min position på GPS:en. Och när jag kikade in mellan grenarna i skogen fanns motivet framför mig.

Där har du en av flera anledningar till varför fotografering är så fascinerande. Du vet aldrig när ett nytt motiv dyker upp. Av den anledningen ska du alltid ha en kamera med dig, oavsett om det bara är mobiltelefonen eller som i det här fallet en kompaktkamera.

2 tankar kring ”I gränslandet mellan bok och gran

Kommentarer är stängda.