I väntan på ett oväder

Efter att ha studerat väderleken och molntyperna från min balkong (jag gjorde faktiskt lumpen som väderobservatör) begav jag mig ut på stranden med kameran tidigare ikväll. Min förhoppning var att fånga en riktigt vacker aftonhimmel över Öresund. Väl ute på stranden blev jag faktiskt besviken. Den låga kvällssolen skymdes av alldeles för tjocka moln.
Men skam den som ger sig. Efter att ha väntat en halvtimme dök den äntligen upp i en disig glipa mellan horisonten och de mörka molnen. Jag monterade på en teleextender – vilket gav mig 400 mm – placerade kameran på stativet och drog i snabb takt iväg en serie bilder. Här ser ni resultatet. Inte så pjåkigt eller hur?
Det ser nästan ut som om solen hoppar ner i vattnet. Bara ett par minuter senare var den borta. De mörka molnen drog in över Skåne en knapp timme senare. Så nu sitter jag här i hemmets lugna vrå med ett glas italienskt vin i handen och hör åskan gå och regnet smattra mot rutorna. En bra kväll helt enkelt!

En tanke kring ”I väntan på ett oväder

Kommentarer är stängda.