Glowing horizon


Jag tänkte bjuda på ytterligare en bild från gårdagens relativt korta fotosession på stranden. Det här är en av de sista bilderna jag tog innan packade ihop kamerautrustningen och begav mig hemåt. Solen hade redan dalat ner bakom horisonten. Kvar fanns bara ett glödande rött ljus bakom de askgrå molnen. Bilden är tagen med ett 24 mm vidvinkel. Nu förstår ni kanske hur mycket tele jag använde när jag några minuter tidigare fångade solen i den lilla glipan mellan havet och solen.
Många fotografer skulle antagligen rubricera den här typen av bilder som rent skräp. Solnedgångar och dylikt har aldrig stått högt i kurs i det fotografiska finrummet. Hur som helst, för mig handlar det här om avkoppling. Något jag gör för mitt eget välbefinnande. Att vara på plats och fånga bilden är nämligen en betydande del av upplevelsen. Att ni får ta del av materialet på den här bloggen måste betraktas som en ren bonus!

2 tankar kring ”Glowing horizon

 1. pappa B

  Håller med dig Stefan. solnedgångar får inte många poäng böand de fina damerna och herrarna. Där skall det vara suddiga lik, svartmuskiga gruvarbetare loch begravningar. Jag brukar också ta meg ner till avet och sätta mig med stativen på någon klippa och ta några bilder. Jag har ju under 50-års tid fotograferat det vackraste vår herre skapat -kvinnan- så jag är absolut ingen naturfotograf. Med förutsättningar utöver det vanliga då jag föddes och växte upp mitt bland alla de stora nationalparkerna uppe i Lappland.
  De ”avkopplingsbilder” du visat här håller mycket hög klass både tekniskt och motivmässigt så det här behöver du sannerligen inte be om ursäkt för. JAg ser gärna fler bilder.
  Vi syns väl den 20:e kan jag tro?
  Bernt

 2. Eva-Gun

  Jag har också fascinerats av både soluppgångar och- nedgångar,framförallt till sjöss.Det ger något av livet sjävt.Det du har ”fångat” är allt på en gång.Solnedgång,moln,regnsläpp och havet som tar emot,solljuset i och under molnen och färgerna är helt fantastiska.

Kommentarer är stängda.