Billebjer i februarisol

Billebjer

Vädergudarna visade upp sin vackrare sida på lördagen. Därför tog jag bilen ut till Billebjer i jakt på lite bilder. För er som bor i närheten av Lund behöver platsen ingen närmare presentation, men för alla andra kan jag berätta att det är en bergsknalle och sedan många år nedlagt stenbrott några kilometer öster om Lund. Redan på 1920-talet blev det ett naturreservat. Bjer kommer för övrigt från (skåne)danskan och betyder föga överraskande berg.

Tyvärr blev det lite gråmulet när jag kom dit. Men så, precis innan jag tänkte bege mig hem igen så sprack molntäcket upp. Vilken skillnad!
Just den här bilden är tagen nerifrån ravinen upp mot själva bergsknallen. Med en brännvidd på 12 mm blir perspektivet en smula lustigt. Den inte överdrivet stora stenen i förgrunden ser nästan större ut än hela berget. Och kika lite extra på färgerna, man kan knappt tro att bilden är tagen i början av februari, det ska ju vara vinter nu…