Grå flugsnappare

Grå flugsnappare

Jag åkte på en ordentlig förkylning tidigare i veckan. Av den anledningen har det inte blivit något fotograferande de senaste dagarna. Lyckligtvis har jag en del relativt färska bilder som jag inte hunnit publicera. Detta är en av dem.

Denna gråa flugsnappare hittade jag i en tall i utkanten av Vombs fure för ungefär en månad sedan. Så vi kan nog gissa att den i skrivande stund är på väg ner till sitt vinterhärbärge i Centralafrika.

Den grå flugnapparen är relativt anonym till sitt utseende, men väldigt duktig på att fånga olika slags insekter. Typiskt är att den sitter på en större gren som den här för att sedan göra korta utfall när den upptäcker ett lämpligt byte. Det är dessutom en relativt orädd fågelart.

Jag kunde till exempel komma relativt nära för att ta den här bilden. Kompositionen blev ganska lyckad med den tjocka grenen, fågeln och de oskarpa grenarna i bakgrunden.