Vildkanin

Vildkanin

När jag var liten vill jag minnas att det fanns gott om vildkaniner i Skåne. Nuförtiden ser man dem relativt sällan. De är i vilket fall inte lika vanliga som de närbesläktade hararna, som jag i stort sett ser varje gång jag besöker sandiga hagmarker i Skåne. Förmodligen är det den så kallade kaninpesten som har tärt rejält på beståndet under senare år.

Bilden ovan tog jag vid Sjötorps ängar för några dagar sedan. När jag tog bilden började mörkret falla och först trodde jag att det var en harpalt som jag hade i sökaren. Men nu när jag har studerat bilden närmare i datorn konstaterar jag att det bör vara en vildkanin. Öronen är nämligen ganska korta.

Jag tycker att bilden blev ganska trevlig. De ljusa oskarpa punkterna i förgrunden är vita björnbärsblommor.

2 tankar kring ”Vildkanin

    1. Stefan Inläggsförfattare

      Många tack Peter. Det är otroligt hur mycket en bild lyfter i efterbehandlingen. I kameradisplayen var vitbalansen helt fel, men slutresultatet blev inte så tokigt. Att bakgrunden blev så gul beror på det varma kvällsljuset.

Kommentarer inaktiverade.