Fasantupp

Fasantupp Linnebjer

I måndags begav jag mig upp till det lilla naturreservatet Linnebjer för att jaga lite nya djurbilder. Det blev en ganska lyckad uflykt. Dels var vädret fantastiskt. Men jag fick även hyggliga bilder på både fasan och hare. Dessutom upptäckte jag årets första vitsippor.

Den här fasantuppen upptäckte jag i stort sett omedelbart när jag klev ur bilen. Jag smög efter honom en bit in i skogen och lyckades få ett gäng bilder mellan trädstammarna och riset. Det vore nog fel att påstå att fasantuppen uppskattade min närvaro. Han var väldigt uppmärksam och höll sig hela tiden på avstånd. Men han var ändå tillräckligt nära för mitt teleobjektiv. 

Fasantupparna är verkligen vackra vid den här tiden på året. Just nu hör man deras karaktäristiska läte över fälten. Tupparna bildar revir för att locka till sig honor och om två tuppar kommer för nära varandra utmynnar det inte sällan i ett rejält slagsmål. 

Du gillar kanske även:
> Fasantupp i gröngräset